Psoas workshop: ontladen van spanning met yoga

Voor Yogadocenten, Pilatesdocenten, voor Yoga- en Pilatesbeoefenaars en voor professionals die raakvlakken (en yogaervaring) hiermee hebben. In het voorjaar verzorgt Milou een workshopdag op zaterdag 23 februari, van 10.30-17.00 uur. Het wordt een leerzame, ónt- en ínspannende dag!

Planning:
10.30 uur: ontvangst, koffie en thee
10.45 - 13.30: Theorie, Critical Alignment Yoga gericht op het bekkengebied, ontladen van psoas en bekken- onderruggebied, psoas-zelfmassage.
13.30 -14.30 lunch
14.30 -17.00: de centrale rol van de psoasspieren in ons functioneren, ontladen van psoas en bekken- onderruggebied. 
                      nog dieper zakken in het lijf en uit het denkende hoofd
In de middag is ook nog een korte pauze met thee en een snack.

Docent: Milou Verdeijen


Globale toelichting:
De hele dag zal in het teken staan van ontladen/ downloaden van spanning. Als spanning zich ontlaadt dan komt kracht tevoorschijn. 

De Critical Alignment Yoga is met zijn tools een zeer geschikte Yogavorm om spanningen uit het lichaam weg te laten vloeien.
Ik heb mij de laatste jaren verdiept in de de rol die de Psoasspieren hebben wat betreft opslaan van spanning in het lichaam. De inspiratie die ik heb opgedaan bij verschillende cursussen (Craniosacraaltherapie, Dakina, Liz Koch, Kim van Rens, stress- en fasciarelease, Bodyworks Ubud) zal ik in deze dag meenemen.
Dus naast de CAY komen andere aspecten ruim aan bod.

De Psoasspieren hebben een centrale rol in onze natuurlijke reactie op stress-situaties. We zullen dan vechten, vluchten of bevriezen. Ook in minder levensbedreigende maar wel stressvolle situaties kunnen we in deze natuurlijke reactie terecht komen. Vaak ontladen we als mensen deze spanning daarna niet of niet volledig, we leven nu eenmaal in een stressvolle maatschappij, en daardoor raken de Psoasspieren uitgeput. Vandaag zal je ervaren hoe je die spanningen wél kunt ontladen, en hoe het hele bekken- en onderruggebied levendiger en stromender wordt.

Aan het einde van deze dag zal je zowel fysiek als mentaal en emotioneel verrijkt zijn met de waarde van het ontladen van ‘de spier van de ziel’ (psoas) en het effect hiervan op je hele zijn. Dat wat je al wist maar vergeten bent krijgt de ruimte om zich weer te laten zien.

Zelf ervaren is het beste leerproces! Dit is mijn ervaring door de jaren heen. Omdat je wellicht toch graag ook theorie wilt kunnen terughalen na deze dag zal ik je een hand-out meegeven met wat praktische informatie en oefeningen.

 

Kosten  inclusief hand-out, vegetarische en deels veganistische lunch 
€ 75,-
€ 65,- voor de early bird (aanmelden + betaling overgemaakt uiterlijk op 22 januari)

Aanmelden kan door te mailen naar info@yogaenpilatesbreda.nl 
Heb je vragen? Mail of bel mij gerust! tel 06-51089893
Je aanmelding is pas definitief als je het workshopbedrag hebt voldaan op rekeningnummer NL37ASNB0706795458 tnv Yoga, Pilates en Craniosacraal Breda onder vermelding van je naam en ‘workshop 23 februari’.

Annulering: kosteloos t/m 22 januari, daarna tot en met 15 februari 50% kosten. Vanaf 16 februari is geen restitutie meer mogelijk.
Minimum aantal deelnemers 6, maximum 16.