Psoas Workshop op vrijdag 17 mei 2019, vervolgworkshop op zaterdag 22 juni

Voor Yogadocenten en -beoefenaars, Pilatesdocenten en -beoefenaars en voor professionals die raakvlakken (en ervaring met yoga) hiermee hebben. De vervolgworkshop op 22 juni is voor iedereen die de eerste Psoas workshopdag heeft gevolgd bij Yoga en Pilates Breda.

 

Planning vrijdag 17 mei:
10.30 uur: ontvangst, koffie en thee
10.45 - 13.00: Theorie, Critical Alignment Yoga gericht op het bekkengebied, ontladen van psoas en bekken- onderruggebied, psoas-zelfmassage.
13.00 -14.00 lunch
14.00 -17.00: de centrale rol van de psoasspieren in ons functioneren, ontladen van psoas en bekken- onderruggebied. 
                      nog dieper zakken in het lijf en uit het denkende hoofd
In de middag is ook nog een pauze met thee en een snack.
 
Globale toelichting:
De hele dag zal in het teken staan van ontladen/ downloaden van spanning. Als spanning zich ontlaadt dan komt kracht tevoorschijn. De Critical Alignment Yoga (CAY)  is met zijn tools een zeer geschikte Yogavorm om spanningen uit het lichaam weg te laten vloeien.


Ik heb mij de laatste 2 jaar verdiept in de rol die de Psoasspieren hebben wat betreft opslaan van spanning in het lichaam. De inspiratie die ik heb opgedaan bij verschillende cursussen (Craniosacraaltherapie, Dakina, Liz Koch, Kim van Rens, stress- en fasciarelease, Bodyworks Ubud) zal ik in deze dag meenemen. 
Dus naast de CAY komen andere aspecten ruim aan bod.
De Psoasspieren hebben een centrale rol in onze natuurlijke reactie op stress-situaties. We zullen dan vechten, vluchten of bevriezen. Ook in minder levensbedreigende maar wel stressvolle situaties kunnen we in deze natuurlijke reactie terecht komen. Vaak ontladen we als mensen deze spanning daarna niet of niet volledig (we leven nu eenmaal in een stressvolle maatschappij) en daardoor raken de Psoasspieren uitgeput. Vandaag zal je ervaren hoe je die spanningen wél kunt ontladen, en hoe het hele bekken- en onderruggebied levendiger en stromender wordt.
Aan het einde van deze dag zal je zowel fysiek als mentaal en emotioneel verrijkt zijn met de waarde van het ontladen van ‘de spier van de ziel’ (Psoas) en het effect hiervan op je hele zijn. 
Dat wat je al wist maar vergeten bent krijgt de ruimte om zich weer te laten zien.
 
Zelf ervaren het beste leerproces! Dit is mijn ervaring door de jaren heen. Omdat je wellicht toch graag ook theorie wilt kunnen terughalen na deze dag zal ik je een hand-out meegeven met wat praktische informatie en oefeningen.
 
Kosten inclusief hand-out, vegetarische en deels veganistische  lunch:  
€ 75,-
€ 67,50 voor de  early bird (aanmelden + betaling overgemaakt op uiterlijk 19 april 2019).
Je aanmelding is pas definitief als je het workshopbedrag hebt voldaan op rekeningnummer NL37ASNB0706795458 tnv Yoga, Pilates en Craniosacraal Breda onder vermelding van je naam en ‘workshop 17 mei’.
Annulering: kosteloos t/m 19 april, daarna tot en met 9 mei 50% kosten. Vanaf 10 mei geen restitutie meer.                                                                                             Minimum aantal deelnemers 6, maximum 16.
 

Planning zaterdag 22 juni:

De indeling van de dag is net als op 17 mei. 

We zullen dieper ingaan op theorie en anatomie. In het ervaringsgedeelte zal ik naast verdieping van de eerste dag ook nieuwe ervaringen en oefeningen aanbieden. De ontdekkingsreis naar de psoas, naar jouw kern, is oneindig! 

Ik zorg dat je aan het einde van deze dag naar huis gaat met voldoende stof om mee verder te kunnen voor jezelf (en voor professionals om door te geven aan je clienten). De handout die je krijgt zal de nieuwe oefenstof en theorie bevatten waar we op deze dag mee aan de slag gaan.

Kosten inclusief hand-out, vegetarische en deels veganistische  lunch:  
€ 75,-
€ 67,50 voor de  early bird (aanmelden + betaling overgemaakt op uiterlijk 25 mei 2019).
Je aanmelding is pas definitief als je het workshopbedrag hebt voldaan op rekeningnummer NL37ASNB0706795458 tnv Yoga, Pilates en Craniosacraal Breda onder vermelding van je naam en ‘workshop 22 juni’.
Annulering: kosteloos t/m 25 mei, daarna tot en met 14 juni 50% kosten. Vanaf 15 juni geen restitutie meer.                                                                                             Minimum aantal deelnemers 6, maximum 16.

Aanmelden kan door te mailen naar info@yogaenpilatesbreda.nl 
Heb je vragen? Mail of bel mij gerust! tel 06-51089893

Lokatie: Zero-Point, Ceresstraat 29 te Breda, Tuinzaal
Docent: Milou Verdeijen, www.yogaenpilatesbreda.nl