Reviews

“Tijdens de lessen word ik me bewust van mijn lichaam en het leven”

 

Mentaliteit


‘Milou kan liefdevol streng zijn. Wat ik erg waardeer, is haar liefde voor mensen. Je voelt dat ze het beste voor je wil. Ze spoort je aan om je grenzen op te zoeken. Omdat ik me veilig voel door haar kundigheid, sta ik soms versteld van mijn eigen kunnen.’ (Nina)

‘Milou is een gedreven, getalenteerde lerares. Haar kennis van yoga en het menselijk lichaam combineert ze met wijsheid, humor en tact. Ze is betrokken bij alle studenten, en begeleidt iedere uitdaging.’ (Ellen)

‘Marjolein’s lessen zijn heel gevarieerd en voor iedereen op maat. Ze is geduldig, heeft aandacht voor iedereen en geeft de juiste aanwijzingen op de goede momenten.’ (Nanette)

Kennis van het lichaam

‘Pilates vind ik een mooie manier om je lichaam het broodnodige onderhoud te geven. Ik vind dat Marjolein degelijk, doeltreffend en vlot lesgeeft. Ze heeft een goede kennis van spieren en botten.’ (Hans)

‘De verscheidenheid in Milou’s yogalessen vind ik heel prettig. Ze begeleidt iedereen professioneel.  Ze weet waar ze het over heeft, geeft toegespitste adviezen ook als je bijvoorbeeld lichamelijke klachten hebt. Kortom: Ze heeft oog voor het individu.’ (Esther)

Sfeer

‘In de yogalessen van Milou heerst een fijne sfeer; ontspannen en toch geconcentreerd. Tijdens de lessen wordt ik me bewust van mijn lichaam en het leven.’  (Ellen)

‘De pilateslessen van Marjolein zijn gestructureerd en vrolijk. Ze werkt vanuit de Pilatesroutine die houvast biedt voor de beginner maar ook gevorderden uitdaagt. Bovenal vindt ze het belangrijk dat iedereen zijn eigen grenzen bepaalt, alles kan en mag. Na een les sta je gegarandeerd met een leeg hoofd en een glimlach weer buiten.’ (Mirte)

Effect

‘Het is leuk om verschillen op te merken als je al een tijdje Pilates doet. Bij mij uit zich dat bijvoorbeeld in vaker overdag een goede houding aannemen. Om kracht op te bouwen moet je wel iets doen, Pilates is soms best hard werken. De lessen van Marjolein zijn zo opgebouwd dat je telkens een stapje verder kunt.’ (Neeltje)

‘Vanaf januari 2013 volg ik pilateslessen bij Marjolein. De lessen bestaan uit fijne, soms best pittige spierversterkende oefeningen naast ontspanning, rekken en versoepelen van de spieren. Er is aandacht voor een goede houding en stabiliteit. Ik vind het weldadig voor je lijf.  Het heeft positieve effecten en is toepasbaar in het dagelijkse leven. Ik heb minder nekklachten en let beter op mijn houding.’ (Nanette)

‘In de yogalessen van Milou werk je geconcentreerd en vanuit rust aan symmetrie.  Ik merk tijdens de les dat ik steeds beter voel waar ik spanningen vasthoud en hoe ik deze vanuit rust kan laten verdwijnen. Milou daagt me uit om mijn wilskracht te parkeren en met haar aanwijzingen en flow in de les lukt dat bijna altijd.’ (Mirte)

 

Ik merk tijdens de yogales dat ik steeds beter voel waar ik spanningen vasthoud en hoe ik deze vanuit rust kan laten verdwijnen.

Mirte, cursist