Yin Yoga

Iedere 3 tot 5 weken is er een Yin Yoga les, meestal op zaterdagochtend van 9.00-10.15 uur.

Yin-yoga is een yogavorm waarbij de focus ligt op bindweefsel. Bindweefsel is essentieel in ons lichaam omdat het alle spieren, pezen, botten en organen met elkaar verbindt. We denken vaak dat we stijf en gespannen zijn door korte spieren, maar dit is niet per se het geval. Vaak is stijfheid te herleiden naar opgeslagen spanning in ons bindweefsel.

Tijdens de yin-yogales neem je houdingen langdurig aan waardoor je spierlaag voor spierlaag ontspant. Deze ontspanning resulteert in rek op het onderliggende bindweefsel rond de gewrichten waardoor overtollige spanning verdwijnt. Je wordt soepeler en voelt letterlijk en figuurlijk meer ruimte.

FYSIEKE KLACHTEN
Spierspanning is vaak een gevolg van spanning in het bindweefsel. Bij chronische pijn slaat een klacht zich op een gegeven moment dieper op. Je lichaam zoekt van nature de minst belastende route om te kunnen bewegen en omzeilt het gebied met pijn. Dit kan leiden tot aanhoudende of uitbreidende klachten. Door te bewegen naar het weefsel waar de oorsprong van spanningen en eventuele klachten opgeslagen is, kunnen deze verminderen of verdwijnen.

DE DETAILS
Kijk voor de actuele data bij 'tarieven'
Kosten: 16 euro per les
Ben je er bij? Laat dat dan even weten via info@yogaenpilatesbreda.nl.

Ik doe pilates omdat ik mijn lijf dan beter “bewoon”. Ik heb het gevoel dieper te kunnen ademen. Ik voel me sterker, zowel fysiek als mentaal. Meer één.

Hanneke, cursist

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op en vraag een proefles. Boek een proefles!